Sposób przygotowania:
Przepis na TIRAMISU przywieziony z Włoch
Połączyć gorącą wodę cukier i kawę. Mieszać aż do rozpuszczenia kawy i cukru. Dodac brandy i amaretto.DO mascarpone dodac 3 łyżki cukru pudru i wymieszac. Śmietanę ubić i powoli dodawac do mascarpone mieszajac.1.Ulożyc warstwe i biszkoptów i nasączyc ja połowa objętosci mieszanki wody kawy i cukru. Ważne jest aby biszkopty byly dokladnie nasaczone. NIe polane byle jak. Łyzka nalezy rozlac dokladnie mieszanke po biszkoptach. 2. warstwę biszkoptów przykryc kremem z mascarpone (połową objętosci) 3ulozyc nastepna warstwe biszkoptów i powtózyc czynność 1 i 24. kakao zmieszac z dwiema łyzkami cukru pudru i posypac na wierzchu ciasta. wstawic do lodówki na przynajmniej 2 godz.Uwaga. Ciasto zazwyczaj robie w tortownicy o srednicy 28 cm i jest to idealna ilosci na taka forme. Czasem robie tez w salaterkach jak na zdjeciu.Życzę smacznego. Naprawde warto spróbowac zrobic.
Haniia88
bernika