Kotlet pożarski jest rodzajem panierowanej potrawy przygotowanej z piersi z kurczaka lub z połączenia mięsa drobiowego i cielęcego. Kotlety przyrządzi się z drobno posiekanego lub zmielonego drobiu. Do mięsa dodaje się namoczoną w mleku bułkę, żółtka jaj, roztopione masło, majeranek, natkę pietruszki, czosnek, żółtka jaj, sól i pieprz. Składniki należy dokładnie wyrobić, a następnie dodać białka jaj ubite na pianę. Z masy formuje się podłużne kotlety, które obtacza się w mące, jaju i bułce tartej.

Polecane przepisy do kategorii Kotlet pożarski

Znaleźliśmy 8 przepisów w kategorii Kotlet pożarski

Kotlety pożarskie

Kotlety pożarskie

reanja reanja
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety pożarskie

Kotlety pożarskie

Henia Henia
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety Pożarskie

Kotlety Pożarskie

anetka anetka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: