oOLoVeOnLyYoUOo

oOLoVeOnLyYoUOo

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Kotlet pożarski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pyszna potrawa. Polecam :)

Kotlet pożarski

Składniki:

Kotlet pożarski

 

Sposób przygotowania:

Kotlet pożarski
Przeprowadzić wstępną obróbkę wszystkich surowców. Bułkę namoczyć w mleku. Piers zemlec przez maszynkę razam z podsmażoną cebulką i namoczoną bułką. Do masy dodać 2 żółtka, sól, pieprz oraz roztopione masło. Mieszać powoli i dokładnie. Uformować okrągłe płaskie kotlety. Panierować je w mące, 1 jajku rozbitym z łyżką wody i tartej bułce. Smażyc na złoty kolor. Podawać z sosem grzybowym, ziemniakami oraz z kalafiorami lub zielonym groszkiem.