Masa czekoladowa jest łatwa w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Aby przygotować ten przysmak, wystarczy roztopioną czekoladę wymieszać z masłem i cukrem. Masę czekoladową wykorzystuje się do ozdabiania lub przekładania tortów z bitej śmietany, ciast i innych słodkości, takich jak wafle czy andruty. Świetnym pomysłem jest też przygotowanie tortu mascarpone z dodatkiem masy czekoladowej.

Polecane przepisy do kategorii Masa czekoladowa

Znaleźliśmy 145 przepisów w kategorii Masa czekoladowa

Krem czekoladowy

Krem czekoladowy

belerini belerini
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Krem czekoladowy

Krem czekoladowy

1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa

levy52 levy52

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Masa czekoladowa

Masa czekoladowa

kasik12 kasik12

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: