Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z budyniem i śmietaną
Jajka wbić do misy dodać cukier i ubić na pianę .Dodać przesiane maki wymieszane z proszkiem do pieczenia,budyniem i kakao.Na koniec wlać olej i wymieszać drewnianą łyżką.Ciasto wylać na blaszkę średniej wielkości wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w 160 stopniach przez ok. 30 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z blachy ,aby wystygł i przekroić na 2 blaty. Mleko(2 szklanki) zagotować z cukrem i masłem,a w pozostałym mleku rozrobić proszek budyniowy. Wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń i gorący wlać na spód biszkoptu, przykryć drugą warstwą ciasta dobrze przyciskając.
Żelatynę rozpuścić i przestudzić Śmietanę ubić dodać żelatynę i cukier do smaku.Rozsmarować na wierzchu ciasta. Wstawić do lodówki na godzinkę,potem udekorować boki ubitą śmietaną wymieszaną z mieszanką kawowo-żelatynową.Wierzch powinien być udekorowany polewą czekoladową ,ale mój synek chciał kwiatuszki i pszczółki posypane kolorowymi cukierkami .
Żelatynę rozpuścić i przestudzić Śmietanę ubić dodać żelatynę i cukier do smaku.Rozsmarować na wierzchu ciasta. Wstawić do lodówki na godzinkę,potem udekorować boki ubitą śmietaną wymieszaną z mieszanką kawowo-żelatynową.Wierzch powinien być udekorowany polewą czekoladową ,ale mój synek chciał kwiatuszki i pszczółki posypane kolorowymi cukierkami .