Ciasto tiramisu to wykwintna włoska kompozycja czekolady, kremu z serka mascarpone, biszkoptów, kawy i likieru amaretto. Deser ma wyborny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję. Klasycznie biszkopty do tiramisu nasączone są gorzką kawą, dzięki czemu pysznie kontrastują ze słodyczą śmietanowej masy. Krem tiramisu można przygotować także bez serka mascarpone, zastępując go serkiem waniliowym lub śmietanką kremówką. Latem ciasto tiramisu najlepiej podawać z owocami, np. malinami, a zimną oprószone prawdziwym kakao lub startą gorzką czekoladą. Włoskie tiramisu wyśmienicie smakuje mocno schłodzone i podane w towarzystwie kawy espresso.

Polecane przepisy do kategorii Tiramisu

Znaleźliśmy 329 przepisów w kategorii Tiramisu

Tiramisu truskawkowe

Tiramisu truskawkowe

alaaa alaaa
12

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu

Tiramisu

góralka góralka
14

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Truskawkowe tiramisu

Truskawkowe tiramisu

jaga85 jaga85

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu

Tiramisu

misia53 misia53
14

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Torcik tiramisu

Torcik tiramisu

EwelinaP EwelinaP
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu

Tiramisu

Sarenka Sarenka
10

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: