Sposób przygotowania:
Tiramisu
-- Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody -niech się studzi
--zrobić napar z kawy + szklanka wody
--jak wystygnie dodać rum lub amaretto najlepiej w głębokim talerzu, bo tam się moczy biszkopty
--żółtka ubić z 3 łyżkami cukru,dodać serek , miksować
--dodać ubitą pianę z 2 łyzkami cukru,wymieszać delikatnie
--wlać powoli żelatynęmiksując ,żeby się nie porobily grudki
--moczyć biszkopty w kawie z rumem i układać ciasno na wyłożonej papierem foremce
--na to wylożyć warstwę serka
---znowu biszkopty
---znowu serek
--posypać na górę kakao
--na noc wstawić do lodówki
Uwaga!
Biszkopty moczyć tylko jedną stroną dość szybko ,bo bardzo chłoną płyn.
--zrobić napar z kawy + szklanka wody
--jak wystygnie dodać rum lub amaretto najlepiej w głębokim talerzu, bo tam się moczy biszkopty
--żółtka ubić z 3 łyżkami cukru,dodać serek , miksować
--dodać ubitą pianę z 2 łyzkami cukru,wymieszać delikatnie
--wlać powoli żelatynęmiksując ,żeby się nie porobily grudki
--moczyć biszkopty w kawie z rumem i układać ciasno na wyłożonej papierem foremce
--na to wylożyć warstwę serka
---znowu biszkopty
---znowu serek
--posypać na górę kakao
--na noc wstawić do lodówki
Uwaga!
Biszkopty moczyć tylko jedną stroną dość szybko ,bo bardzo chłoną płyn.
iwi69
luna
misia53
Robiłam z rumem i z amaretto i to drugie lepiej mi smakowało.
A.B.
Jojo
mloda
jovi
Pyza
Anula
kristinbb
Będę musiała zrobić wg tego przepisu.
Do ulubionych.5
brozia
msewka
Doro
donia
Wcale nie jest takim trudnym ciastem tylko niezbyt tanim.