Sposób przygotowania:
Przepyszne ciasto z adwokatem
Biszkopt wstawić do zimnego piekarnika a potem rozgrzać do 170 st. C.
Po wystudzeniu przekroić na pół ale najlepiej było by gdyby dolna część była grubsza.
Najlepiej piec w dużej tortownicy.
Masa:
2 białe czekolady rozpuścić w garnku na parze dodając kilka łyżek wody. Zdjąć z gazu i powoli dodawać ½ litra adwokatu (jak najtańszy). 1 litr zwykłej śmietany (gęstej) utrzeć z 2 śnieżkami. Połączyć z masą. 4 duże łyżki żelatyny rozpuścić w szklance gorącej wody i po wystygnięciu dodać do masy. Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać pokruszony biszkopt (tą mniejszą część) i wlać na biszkopt w tortownicy. Do drugiej części masy wsypać ok. 150 g płatków migdałowych i wlać do tortownicy. Posypać obficie wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Po wystudzeniu przekroić na pół ale najlepiej było by gdyby dolna część była grubsza.
Najlepiej piec w dużej tortownicy.
Masa:
2 białe czekolady rozpuścić w garnku na parze dodając kilka łyżek wody. Zdjąć z gazu i powoli dodawać ½ litra adwokatu (jak najtańszy). 1 litr zwykłej śmietany (gęstej) utrzeć z 2 śnieżkami. Połączyć z masą. 4 duże łyżki żelatyny rozpuścić w szklance gorącej wody i po wystygnięciu dodać do masy. Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać pokruszony biszkopt (tą mniejszą część) i wlać na biszkopt w tortownicy. Do drugiej części masy wsypać ok. 150 g płatków migdałowych i wlać do tortownicy. Posypać obficie wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki do zastygnięcia.