Sposób przygotowania:
Przepyszny krem brokułowy
Zaczynamy od gotowania bulionu 2 kosteczki na około 1,5-2 litrów wody, w międzyczasie obieramy i trzema marchewke, którą wrzucamy do gotujacego sie bulionu. Natępnie obiermay ziemniaki i krooimy w bardzo małą kosteczke, którą wrzucamy do garnka. Następni brokuł obieramy na różyczki i równiez wrzucamy do bulionu. Wszytko gotujemy, aż zmieknie, brokuły i ziemniaki powinny sie rozpadać. Nastęonie bierzemy blender do ręki i ucieramy to na idelany krem, bądź robimy to ubijaczką do ziemniaków. Zupa musi byc gęsta, wiec odlewamy nadmiar bulionu. Nastęonie jak mamy idelana konsystencje, zupa jest gładka i giesta doprawaimy ja solą, pieprzem, ziołami bądź przyprawami wedle uznania. W oddzielnej misecze rozrabiamy 2 łyżki mąki z z śmietaną, dodajemy troche buionu, mieszamy na gładką masę i wlewamy do zupy. Mieszamy, zostawiamy aby sie zagotowało, jak sie zagotuje sprawdzamy czy bie trzeba dosypać przypraw jesli nie, zupa jest gotowa, jesli zbyt malo wyraziste, doprawaimy. Do zupy warto przygotowac grzanki, kromki chleba pokroiść w kosteczkę i podsmażyć na niewielkiej ilosci oleju. Zupę nalewamy do miseczek i wrzucamy grzanki, pychota, zupa powinna być tak gęsta, że jest bardzo syta! Smacznego!