Przygotowanie biszkoptu - ciemnego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sposób przygotowania biszkoptu ciemnego

Przygotowanie biszkoptu - ciemnego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przygotowanie biszkoptu - ciemnego

 

Sposób przygotowania:

Przygotowanie biszkoptu - ciemnego
Oddzielamy białka ubijamy na sztywno pod koniec utrwalamy cukrem dodajemy żółtka - mieszamy dodajemy olej i kakao Przesiewamy obydwie mąki razem z proszkiem do pieczenia dodajemy do ciasta na końcu delikatnie mieszamy drewnianą łyżką Ciasto wylewamy do posmarowanej blaszki - pieczemy 25 min w temp 180.
Przygotowanie biszkoptu - ciemnego
Ubita piana wymieszana z cukrem i żółtkami
Przygotowanie biszkoptu - ciemnego
Do przygotowana ciasta biszkoptowego dodajemy kakao
Przygotowanie biszkoptu - ciemnego
Ciasto delikatnie mieszamy drewnianą łyżką
Przygotowanie biszkoptu - ciemnego
Ciasto wylewamy do wysmarowanej blaszki papierem