Przygotowanie biszkoptu - jasnego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sposób przygotowania krok po kroku biszkoptu

Przygotowanie biszkoptu - jasnego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przygotowanie biszkoptu - jasnego

 

Sposób przygotowania:

Przygotowanie biszkoptu - jasnego
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę pod koniec utrwalam cukrem i dodajemy żółtka - mieszamy dodając olej Przesiewamy obydwie mąki i proszek do pieczenia przesiewamy - dodajemy na końcu do ciasta - mieszamy już delikatnie łyżką. Wylewamy do posmarowanej blaszki - pieczemy 25 minut w temp 180.
Przygotowanie biszkoptu - jasnego
Oddzielamy białka od żółtek ubijamy białka
Przygotowanie biszkoptu - jasnego
Ubitą pianę z białek utrwalamy cukrem i żółtkami
Przygotowanie biszkoptu - jasnego
Następnie dodajemy przesiane obydwie mąki
Przygotowanie biszkoptu - jasnego
Całość mieszamy delikatnie drewnianą łyżką