Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Przysmak frankfurcki

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebule obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać smalec, zeszklić na

Przysmak frankfurcki

Składniki:

Przysmak frankfurcki

 

  • 4 plastry schabu

 

  • 4 kiełbaski (frankfurterki)

 

  • 40 dag kiszonej kapusty

 

  • szklanka rosołu

 

 

  • 3 cebule

 

  • łyżka smalcu

 

 

 

  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Przysmak frankfurcki
Cebule obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać smalec, zeszklić na nim cebulę. Dodać kiszoną kapustę, wlać troszeczkę gorącej wody i dusić pod przykryciem 10 min. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda na­sienne, pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Włożyć listki laurowe, jagody jałowca, dolać rosół, ułożyć na kapuście plastry mięsa i dusić wszystko pod przykryciem 30 min. Na 10 min przed końcem duszenia włożyć do garnka kiełbaski. Wyłożyć kapustę na duży półmisek, ułożyć na niej mięso i kiełba­ski, udekorować natką pietruszki. Podawać z ziemniakami z wody lub puree.