Sposób przygotowania:
Przysmak ryżowo- śliwkowyETAP 1:
Śliwki umyć i pozbawić pestek i przekroić na ćwiartki. Przełożyć do rondelka lub na patelnię i dusić do miękkości. w razie konieczność podlać 2-3 łyżkami wody, aby owoce się nie przypaliły. W połowie duszenia można owoce rozgnieść tłuczkiem. Gdy na patelni utworzy się coś na kształt dżemu, należy śliwki zdjąć z ognia.
ETAP 2:
Wodę zagotować ze stevią i kardamonem. Następnie dodać płatki ryżowe i gotować do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia, dodać cynamon i wymieszać. Orzechy posiekać i połączyć z płatkami.
W pucharku układać na przemian płatki i śliwki. Udekorować borówkami. Przysmak na ciepło może być przepysznym śniadaniem a schłodzony doskonałym deserem, polecam:).