monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Przysmak ryżowo- śliwkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Przysmak na ciepło może być przepysznym śniadaniem a schłodzony doskonałym deserem, polecam. Och, ach jakie to dobre.

Przysmak ryżowo- śliwkowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Przysmak ryżowo- śliwkowy

 

Sposób przygotowania:

Przysmak ryżowo- śliwkowy

ETAP 1:

Przysmak ryżowo- śliwkowy
na patelni udusić śliwki na kształt dżemu

Śliwki umyć i pozbawić pestek i przekroić na ćwiartki. Przełożyć do rondelka lub na patelnię i dusić do miękkości. w razie konieczność podlać 2-3 łyżkami wody, aby owoce się nie przypaliły. W połowie duszenia można owoce rozgnieść tłuczkiem. Gdy na patelni utworzy się coś na kształt dżemu, należy śliwki zdjąć z ognia.

ETAP 2:

Przysmak ryżowo- śliwkowy
ugotowane płatki wymieszać z posiekanymi orzechami

Wodę zagotować ze stevią i kardamonem. Następnie dodać płatki ryżowe i gotować do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia, dodać cynamon i wymieszać. Orzechy posiekać i połączyć z płatkami.
W pucharku układać na przemian płatki i śliwki. Udekorować borówkami. Przysmak na ciepło może być przepysznym śniadaniem a schłodzony doskonałym deserem, polecam:).