Sposób przygotowania:
Ryż ze śliwkami lub jabłkami
-Ugotowany na wodzie lub też mleku
ryż rozłożyć na wysmarowanym
naczyniu żaroodpornym,przełożyć
warstwą pokrajanych na cząstki jabłek
albo połówkami śliwek,posypać
cukrem,cynamonem; przykryć warstwą
ryżu.
Z wierzchu skropić roztopionym masłem
i wstawić do piekarnika do
zrumienienia.
Potrawę można jeść na ciepło lub na
zimno,posypaną cukrem pudrem z
wanilią albo polaną śmietaną
doprawioną cukrem i cukrem waniliowym.
ryż rozłożyć na wysmarowanym
naczyniu żaroodpornym,przełożyć
warstwą pokrajanych na cząstki jabłek
albo połówkami śliwek,posypać
cukrem,cynamonem; przykryć warstwą
ryżu.
Z wierzchu skropić roztopionym masłem
i wstawić do piekarnika do
zrumienienia.
Potrawę można jeść na ciepło lub na
zimno,posypaną cukrem pudrem z
wanilią albo polaną śmietaną
doprawioną cukrem i cukrem waniliowym.