klaudia_ewa

klaudia_ewa

Szef Kuchni
[Przepisów: 83]

Przysmak warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zdrowa i pozywna potrawka:)

Przysmak warzywny

Składniki:

Przysmak warzywny

 

  • 1kg brukselki
  • 6-7marchewek
  • 60dag biodrowki wieprzowej(najlepiej z koscia)
  • 2l wody
  • 3 lyzeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 zabki czosnku
  • 2-3 lyzki smietany
  • 2 plaskie lyzeczki maki ziemniaczanej
  • koperek
  • wloszczyzna
  • przyprawy- wg uznania

Sposób przygotowania:

Przysmak warzywny
W osolonej wodzie gotujemy przez pol godziny wloszczyzne i miesko. Gdy bedzie miekkie-wyjmujemy, a wloszczyzne wyciagamy. Do wrzacej wody wrzucamy brukselke, obrana i pokrojona w cienkie plasterki marchew i pokrojone w kostke mieso. Przyprawiamy. Przeciskamy przez praske czosnek i wrzucamy do dania. Gotujemy ok 25min. Na koniec wlewamy koncentrat wymieszany ze smietana, po czym zageszczamy maka polaczona z woda.
Smacznego:)

Tagi:

przyprawy mak