marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Przystawka z sera po hiszpańsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sery wypakować i pokroić na trójkąty i ułożyć na talerzu.Oliwki wyjąć i osączyć z zalewy,winogrona opłukać,osączyć.Podać do serów.Dekorować.

Przystawka z sera po hiszpańsku.

Składniki:

Przystawka z sera po hiszpańsku.

 

  • 125 g.sera Gran Capitan,
  • 100 g.sera Don Bernardo DO Manchego,
  • 30 g.oliwek czarnych z zalewy,
  • duża kiść winogron zielonych lub granatowych,
  • gałązki świeżego kopru lub natki zielonej do przybrania lub nawet
  • listki sałaty zielonej.

Sposób przygotowania:

Przystawka z sera po hiszpańsku.
Sery wypakować z folii i pokroić w trójkąty i ułożyć na półmisku.Oli-
-wki wyjąć ze słoja i osączyć,winogrona opłukać,osączyć i porozdzielać z dużej kiści na kilka małych i ułożyć wraz z oliwkami
na brzegach półmiska z serami.Udekorować całość gałązkami świeżego kopru lub natki zielonej,albo listkami sałaty zielonej.