Sposób przygotowania:
Świąteczna przystawka z śledzia i buraka
Śledzie moczymy ok 2 godziny w wodzie .Po moczeniu osuszamy kroimy w kawałki lekko na skos.Buraczki dobrze myjemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu studzimy i obieramy z skórki. zimne buraki kroimy w plastry .Na plasterki buraków układamy śledzika .Z reszty buraków wycinamy gwiazdki i ozdabiamy śledzie. Cebule siekamy solimy dodajemy troszkę oliwy mieszamy i wykładamy dookoła przystawki. Całość kropimy oliwą solimy i doprawiamy pieprzem kolorowy świeżo mielonym
zbysiowa
zewa
pyszne śledziki, ale w tym roku cena strasznie poszła w górę.
iwa643
bardzo cena w naszym sklepie z 17 na 22 zł szok
2milutka
u nas tak samo...niedługo będzie na wagę złota..:(