Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Pstrąg boczkiem owinięty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny pstrąg w boczku z pietruszką pieczony na grillu, czyli ciekawe połączenie smaków.

Pstrąg boczkiem owinięty

Składniki:

Pstrąg boczkiem owinięty

 

  • Na 2 porcje
  • pstrąg - 2 sztuki
  • boczek (długi cienkie paski) - 8-9 pasów
  • sól, pieprz - do smaku
  • natka pietruszki posiekana - 2 garście
  • masło - 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg boczkiem owinięty
Rybę oczyszczamy, usuwamy łuski dokładnie płuczemy - osuszamy papierowym ręcznikiem. Miękkie masło przekładamy do miski, dodajemy sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki - wkładamy do środka ryby. Paski boczku układamy obok siebie ( najlepiej aby nakładały się jeden na drugi) Kładziemy na nich ryby, zawijamy boczkiem pstrąga. Kładziemy na rozgrzany grill i pieczemy po około 15 minut z każdej strony.

Tagi:

pstrąg