frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Pstrąg grillowany ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pstrąga przygotowanego w ten sposób wszyscy lubimy. Jest mniej kaloryczny i zarazem zdrowy, podałem do drugiego dania z ziemniakami i surówką. .

Pstrąg grillowany ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pstrąg grillowany ze szczypiorkiem

 

  • pstrąg 1 szt.
  • masło 1 łyżka
  • szczypiorek 1 łyżka posiekanego
  • natką 1 łyżka posiekanej
  • olej 1 łyżeczka
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pstrąg grillowany ze szczypiorkiem
Pstrąga opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. 
Natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, olejem rzepakowym. Do środka włożyć masło i pokrojony szczypiorek oraz natkę pietruszki. 

Odłożyć na parę godzin do lodówki, wyjąć i przełożyć na rozgrzaną patelnię grillową. 

Grillować około 4-5 minut z jednej strony i odwrócić. Podawać do drugiego dania z ziemniakami i sałatką. 
Pstrąg grillowany ze szczypiorkiem
Pstrąga opłukać i osuszyć, przyprawić pieprzem i solą

Tagi:

pstrąg