jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Pstrąg grillowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka ryba w przygotowaniu jaką jest pstrąg warto przyrządzić na patelni grillowej, jest zarazem zdrowa.

Pstrąg grillowany Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pstrąg grillowany

 

  • pstrąg 1 szt.
  • szczypiorek 1 pęczek
  • natka pietruszki 3 łyżki posiekanej
  • oliw z oliwek 1 łyżka
  • pieprz cytrynowy 1 łyżeczka
  • przyprawa do ryb 1/2 łyżeczki
  • sól do smaku
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • masło 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Pstrąg grillowany
Pstrąga opłukać dokładnie ,osuszyć ręcznikiem papierowym.

Natrzeć solą, posypać pieprzem cytrynowym, przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny.

Odłożyć do lodówki na 10 -15 minut.

Wyjąć i włożyć do środka masło i posiekany szczypiorek,natkę pietruszki.

Przełożyć na patelnię grillową i grillować około 5 minut z każdej strony.

Podawać z sałatką dowolną i różnymi dodatkami.
Pstrąg grillowany
Pstrąga dokładnie opłukac i umyć po dbieżacą wodą
Pstrąg grillowany
rybę posypać przyprawą do ryb, pieprzem cytrynowym, oliwą i sokiem z cytryny
Pstrąg grillowany
Do srodka włożyć masło i szczypiorek ,pietryszkęwłożyć do lodówki na 15 minut
Pstrąg grillowany
wyjąc z lodówki i przełożyć na patelnię grillową
Pstrąg grillowany
grillować z obu stron po 5 minut

Tagi:

pstrąg grill