Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy z warzywami
Ziemniaki obieramy, kroimy w kawałki i gotujemy ( świetnie sprawdzają się ziemniaki które zostały nam poprzedniego dnia z obiadu). Kawałki ziemniaków wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła/margaryny, smażymy tak długo aż będą chrupkie. Pstrąg: jeżeli filet posiada skórę to ją ostrożnie ściągamy. W miseczce mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, powstałą miksturą smarujemy pstrąga z obu stron. Solimy go i dopieprzamy. Umieszczamy w grillu elektrycznym na dosłownie kilka minut, aby nie zrobił się suchy! Warzywa przygotowujemy według uznania, ale najlepiej jak wiadomo na parze ;) Układamy wszystko na talerzu ,na wierzch rybki ścieramy odrobinę parmesanu. Dodatkowo możemy ozdobić ziołami :) Polecam serdecznie!