Sposób przygotowania:
Wiosenny pstrąg z warzywami
Pstrąga kupujemy całego .Zwróćmy uwagę ,żeby był świeżutki Myjemy dokładnie usuwamy wnętrzności .Myjemy środek pstrąga .Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki .Cebule kroimy w piórka .Marchewkę i cebule lekko podsmażamy na masełku doprawiając przyprawą uniwersalną na koniec dodajemy łyżkę sezamu .Całego pstrąga solimy także w środku ale nie mocno ponieważ posypiemy go jeszcze z wierzchu przyprawą uniwersalnąTakie warzywa wkładamy do brzuszka pstrąga resztę obok ryby . Kropimy całość cytryną i układamy cieniutkie plasterki masełka ,posypujemy przyprawą uniwersalną .Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 35 min w ok 200 stopni . Podajemy z cytryną .Ozdabiamy koperkiem .