czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Pstrąg nadziewany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pstrągi są smaczne, mają delikatne mięso i mało ości. zapiekane w piekarniku to łatwe i efektowne danie :)

Pstrąg nadziewany

Składniki:

Pstrąg nadziewany

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg nadziewany

ETAP 1:

Pstrąg nadziewany
Ryby w rękawie z folii aluminiowej bardzo szybko się pieką

Całe pstrągi umyć, osuszyć, odciąć głowy, a następnie skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem i odstawić do lodówki.
Warzywa pokroić: pora w półplasterki, cebulę w piórka, marchewkę i pieczarki w zapałkę.

Na patelni rozpuścić 1/4 kostki masła, wrzucić marchewkę i selera, podsmażyć kilka minut i dodać resztę warzyw. Smażyć, mieszając, około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Brzuszki pstrągów nafaszerować warzywami. Dołożyć do każdego po plasterku masła.

Z folii aluminiowej przygotować rękawy, włożyć do nich pstrągi z plasterkiem masła na wierzchu.

ETAP 2:

Pstrąg nadziewany
Przygotowane w ten sposób pstrągi są delikatne i bardzo smaczne

Pstrągi wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20-25 minut. Po tym czasie rybki są gotowe :)