Sposób przygotowania:
Okulary z pstrąga Eli
Z ryb odciąć głowy,umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Wyfiletować pstrągi tak żeby obie płowy ryby trzymały się na ogonie.Połączyć razem sosy sojowe,przyprawę do ryb,olej i pieprz.Marynatą posmarować pstrągi ze wszystkich stron i włożyć do lodówki na 12 godzin.Pieczarki oczyścić i pokroić drobno.Cebulę posiekać.Ser zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami.Na patelni roztopić masło,dodać pieczarki,cebulę i usmażyć.Do ostudzonych pieczarek dodać ser i wymieszać.Pstrągi ułożyć skurą do dołu,tak jak na zdjęciu i nałożyć na nie pieczarki z serem.Każdą część zrolować w stronę ogona,żeby powstały okulary i spiąć patyczkiem.Odwrócić pstrągi,tak żeby ogon ryby odstawał do góry.Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego,posmarować olejem i zapiekać około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Gotowe okulary rybne wyłożyć na półmisek.Pstrąga można podawać na ciepło i na zimno.Smacznego!