mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pstrąg nadziewany suszonymi pomidorami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Fajna rybka nadziewana trochę inna niż tradycyjna smażona. Polecam bo jest naprawdę bardzo dobra i efektowna.

Pstrąg nadziewany suszonymi pomidorami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg nadziewany suszonymi pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg nadziewany suszonymi pomidorami
Ryby dokładnie myję, osuszam. Czosnek i cebulkę obieram i drobno kroję. Pstrągi nadziewam w środku cebulką z czosnkiem. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem nacieram, skrapiam sokiem z cytryny. Wstawiam w pojemniku do lodówki na noc. Ryby mają przejść marynatą.

Na drugi dzień cebulkę wyjmuję z ryby. Mozzarelle i pomidory suszone kroję, to samo robię z oliwkami. Dodaję pietruszkę pokrojoną 2 łyżki oliwy i faszeruję ryby nadzieniem. Spinam szpilkami, smaruję olejem pędzelkiem, i układam na blaszce. Piekę 40 minut temp 180 stopni.

Pod koniec pieczenia układam na każdej rybie, trochę farszu i wstawiam do piekarnika. Podaje z pietruszką i papryką sercami.
Pstrąg nadziewany suszonymi pomidorami
Pstrągi umyte osuszone faszerowane nadzieniem spięte
Pstrąg nadziewany suszonymi pomidorami
suszone pomidory mozzarella kulki na taelrzykach
Pstrąg nadziewany suszonymi pomidorami
Farsz z pomidorów suszonych mozzarelli pietruszki