Sposób przygotowania:
Pstrąg nadziewany suszonymi pomidorami
Ryby dokładnie myję, osuszam. Czosnek i cebulkę obieram i drobno kroję. Pstrągi nadziewam w środku cebulką z czosnkiem. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem nacieram, skrapiam sokiem z cytryny. Wstawiam w pojemniku do lodówki na noc. Ryby mają przejść marynatą.
Na drugi dzień cebulkę wyjmuję z ryby. Mozzarelle i pomidory suszone kroję, to samo robię z oliwkami. Dodaję pietruszkę pokrojoną 2 łyżki oliwy i faszeruję ryby nadzieniem. Spinam szpilkami, smaruję olejem pędzelkiem, i układam na blaszce. Piekę 40 minut temp 180 stopni.
Pod koniec pieczenia układam na każdej rybie, trochę farszu i wstawiam do piekarnika. Podaje z pietruszką i papryką sercami.
Na drugi dzień cebulkę wyjmuję z ryby. Mozzarelle i pomidory suszone kroję, to samo robię z oliwkami. Dodaję pietruszkę pokrojoną 2 łyżki oliwy i faszeruję ryby nadzieniem. Spinam szpilkami, smaruję olejem pędzelkiem, i układam na blaszce. Piekę 40 minut temp 180 stopni.
Pod koniec pieczenia układam na każdej rybie, trochę farszu i wstawiam do piekarnika. Podaje z pietruszką i papryką sercami.
reanja