PATI197799

PATI197799

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Pstrąg pieczony w folii nadziewany fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane pstrągi tego roku gościły na moim wigilijnym stole

Pstrąg pieczony w folii nadziewany fetą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg pieczony w folii nadziewany fetą

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony w folii nadziewany fetą
Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić na zewnątrz i w środku, natrzeć świeżym czosnkiem i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Ser feta podusić, dodać czosnek i 2 łyżeczki posiekanego świeżego koperku. Do miękkiego masła dodać posiekany koperek i czosnek. Dobrze wymieszać, doprawić. Do środka każdej ryby włożyć wcześniej przygotowany farsz feta. Pstrągi spiąć wykałaczkami. Pstrągi przełożyć na folię posmarowaną olejem. Na wierzchu każdego pstrąga położyć kawałki czosnku i masła. Folię zawinąć. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza. Rybę wstawić do piekarnika na około 20 minut. Następnie odwinąć folię i piec jeszcze przez 20 minut. Po upieczeniu zdjąć z folii.
Pstrąg pieczony w folii nadziewany fetą
pstrąg pieczony w folii nadziewany serem feta
Pstrąg pieczony w folii nadziewany fetą
pstrąg pieczony w folii nadziewany serem feta
Pstrąg pieczony w folii nadziewany fetą
pstrąg pieczony w folii nadziewany serem feta

Tagi:

sery ser pstrąg