lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pstrąg mielony w galarecie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pstrąg w galarecie w postaci klopsików Idealne danie Wigilijne w dodatku smaczna ryba pod postacią klopsików .

Pstrąg mielony  w galarecie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg mielony w galarecie

 

  • pstrąg 300 gram filet
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • zielona pietruszka (do przybrania)
  • 1 łyżka cukru
  • 2 pietruszka korzeń 100 gram
  • seler 100 gram
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz mielony
  • marchewka z groszkiem i kukurydzą 4 łyżki
  • pietruszka listki pęczek
  • ocet jabłkowy 3 łyżki
  • drobiowe rosołki 2 szt
  • jajko
  • bułka tarta 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Pstrąg mielony w galarecie
Filet pstrąga opłukać, osuszyć i oprószyć lekko solą.Warzywa i przyprawy włożyć do szerokiego garnka, zalać litrem wody i gotować przez 5 minut , teraz dodajemy ocet jabłkowy.Pstrąga zmielić dodając do niego natkę pietruszki i też zmielić.Dodać do zmielonego pstrąga jajko i 3 łyżki bułki tartej doprawić sokiem z cytryny solą i pieprzem .Do wywaru warzywnego dodać rosołki drobiowe.Farsz warzywny mieszamy i formujemy małe kuleczki wrzucamy do wywaru warzywnego 15 minut i zagotowane.Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach zimnej wody, odstawić aby napęczniała, po czym dodać do wywaru, wymieszać i gotować 5 minut.Wyjąc klopsiki rybne ułożyć w naczyniu żaroodpornym , posypać marchewką z groszkiem i kukurydzą.Zalać wywarem kuleczki rybne. Kiedy ostygnie wstawiamy do lodówki do stężenia.Idealne danie Wigilijne .
Pstrąg mielony  w galarecie
Pstrąga zmielić dodając do niego natkę pietruszki i też zmielić.
Pstrąg mielony  w galarecie
Dodana zmielona pietruszka do ryby , doprawić
Pstrąg mielony  w galarecie
Do wywaru warzywnego dodać rosołki drobiowe.
Pstrąg mielony  w galarecie
Farsz warzywny mieszamy i formujemy małe kuleczki wrzucamy do wywaru warzywnego 15 minut i zagotowane.