Sposób przygotowania:
Pstrąg mielony w galarecie
Filet pstrąga opłukać, osuszyć i oprószyć lekko solą.Warzywa i przyprawy włożyć do szerokiego garnka, zalać litrem wody i gotować przez 5 minut , teraz dodajemy ocet jabłkowy.Pstrąga zmielić dodając do niego natkę pietruszki i też zmielić.Dodać do zmielonego pstrąga jajko i 3 łyżki bułki tartej doprawić sokiem z cytryny solą i pieprzem .Do wywaru warzywnego dodać rosołki drobiowe.Farsz warzywny mieszamy i formujemy małe kuleczki wrzucamy do wywaru warzywnego 15 minut i zagotowane.Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach zimnej wody, odstawić aby napęczniała, po czym dodać do wywaru, wymieszać i gotować 5 minut.Wyjąc klopsiki rybne ułożyć w naczyniu żaroodpornym , posypać marchewką z groszkiem i kukurydzą.Zalać wywarem kuleczki rybne. Kiedy ostygnie wstawiamy do lodówki do stężenia.Idealne danie Wigilijne .
zozolek
lalunia
Polecam , smaczne i fajny efekt :)