malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pstrąg w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Następnie kroimy z galaretą na kawałki. Mąż Lubi łowić ryby a ja je przyrządzać, szczególnie lubię w galarecie.

Pstrąg w galarecie

Składniki:

Pstrąg w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w galarecie
Mąkę mieszamy z curry, pstrągi oczyszczamy, polewamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy, kroimy na kawałki, panierujemy w mące i smażymy na oleju na złoto. Żelatynę rozpuszczamy w litrze gorącej wody, dodajemy do niej pokrojone papryki oraz ocet i ziele, odstawiamy do przestygnięcia. Pstrągi układamy na półmisku, zalewamy żelatyną wstawiamy na kilka godz do lodówki.

Tagi:

pstrąg