olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pstrąg w panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pstrągi doprawione solą, pieprzem oraz Vegetą, a następnie obtoczone w mące i smażone na oleju na patelni.

Pstrąg w panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pstrąg w panierce

 

  • 6 pstrągów
  • 1 łyżka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • olej do smażenia
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka Vegety

Sposób przygotowania:

Pstrąg w panierce
Pstrągi myję, a następnie osuszam. Ryby pozbawiam głów oraz wnętrzności, po czym nacieram je wewnątrz solą, pieprzem i Vegetą. Następnie wstawiam ryby na 4 godziny do lodówki. Każdego z pstrągów obtaczam w mące po czym zsypuję jej nadmiar. Pstrągi układam na rozgrzanym na patelni oleju. Ryby smażę z dwóch stron, aż panierka będzie miała złocisty kolor.
Pstrąg w panierce
Pstrągi myję, a następnie osuszam. Ryby pozbawiam głów oraz wnętrzności, po czym nacieram je wewnątrz solą, pieprzem i Vegetą.

Tagi:

pstrąg