lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Pstrąg faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pstrąg faszerowany w panierce

Pstrąg faszerowany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg faszerowany

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg faszerowany
Ryby oczyścić, opłukać i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i olejem sezamowym. Odstawić do lodówki. Marchewkę i czosnek obrać, pokroić w cienkie pół plasterki. Koperek posiekać i dodać do niego marchewkę, jagody goi, żurawinę, czosnek, sól i pieprz. Wymieszać wszystko razem z łyżką oleju. Wymieszany farsz włożyć do pstrągów. Rybę posmarować roztrzepanym żółtkiem z obu stron, następnie obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z czarnuszką. Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć ryby z obu stron około 5 min. Można podawać z brązowym ryżem
Pstrąg faszerowany
Etap 1
Pstrąg faszerowany
Koperek posiekać i dodać do niego marchewkę, jagody goi, żurawinę, czosnek, sól i pieprz
Pstrąg faszerowany
Wymieszany farsz włożyć do pstrągów
Pstrąg faszerowany
obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z czarnuszką

Tagi:

tarta pstrąg