iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pstrąg w pościeli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Filet świeżutkiego pstrąga do tego podsmażone na masełku jajko z duża ilością pietruszki i marchewki. Smaczne szybkie danie obiadowe i nie tylko.

Pstrąg w pościeli

Składniki:

Pstrąg w pościeli

 

  • 2 filety z pstraga

 

  • 1 marchewka

 

 

  • natka pietruszki

 

 

 

  • olej

Sposób przygotowania:

Pstrąg w pościeli
Filet z pstrąga myjemy solimy . Smażymy z obu stron na małej ilości oleju.

Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i siekamy. Marchewkę obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie , ugotowaną kroimy.

Mieszamy pokrojone jajka z marchewką i pokrojoną natka pietruszki.

Na patelni na maśle podsmażamy jajka, marchew i natkę , solimy do smaku.

Na podsmażony filet pstrąga nakładamy podsmażone jajeczko. Podajemy na ciepło.