Sposób przygotowania:
Pstrąg w pościeli
Filet z pstrąga myjemy solimy . Smażymy z obu stron na małej ilości oleju.
Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i siekamy. Marchewkę obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie , ugotowaną kroimy.
Mieszamy pokrojone jajka z marchewką i pokrojoną natka pietruszki.
Na patelni na maśle podsmażamy jajka, marchew i natkę , solimy do smaku.
Na podsmażony filet pstrąga nakładamy podsmażone jajeczko. Podajemy na ciepło.
Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i siekamy. Marchewkę obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie , ugotowaną kroimy.
Mieszamy pokrojone jajka z marchewką i pokrojoną natka pietruszki.
Na patelni na maśle podsmażamy jajka, marchew i natkę , solimy do smaku.
Na podsmażony filet pstrąga nakładamy podsmażone jajeczko. Podajemy na ciepło.