iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pstrąg z cebulą i lubczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Świeży filet z pstrąga polany podsmażoną na maśle cebulą z świeżym lubczykiem. Podajemy z ziemniakami i surówka. Wiosenny aromatyczny obiad.

Pstrąg z cebulą i lubczykiem

Składniki:

Pstrąg z cebulą i lubczykiem

 

  • 2 filety z pstraga

 

  • 1 cebula

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z cebulą i lubczykiem
Filet z pstrąga myjemy osuszamy. Następnie filet grillujemy. Cebulkę obieramy i kroimy. Lubczyk myjemy osuszamy i siekamy.

Podsmażamy cebulę na klarowanym maśle po chwili dodajemy posiekany lubczyk. Solimy do smaku.

Wykładamy grillowane filety nakładamy na nie cebulkę z lubczykiem wraz z masełkiem.

Podajemy z ziemniakami.

Tagi:

pstrąg cebula