ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Pstrąg z papryką i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny pstrąg z warzywami

Pstrąg z papryką i cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pstrąg z papryką i cebulką

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z papryką i cebulką
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy przy użyciu ręcznika papierowego. Cebulę obieramy z łupiny i kroimy ją w średniej grubości piórka. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Kroimy ją w średniej grubości paski. Należy wycisnąć sok z cytryny i nakropić nim pstrąga. Obsypujemy rybę przyprawą do ryb i dokładnie ją wcieramy. Następnie sypiemy na rybkę zioła prowansalskie i znów dokładnie nacieramy rybę.Przyprawioną rybę układamy na kawałkach folii aluminiowej, kładziemy obok cebulę pokrojoną w piórka oraz paski papryki. Zawijamy każdą z osobna. Zawiniętą rybę wkładamy na 4 godziny do lodówki żeby się przegryzła. Po tym czasie wyjmujemy rybę z lodówki i układamy na blaszce od piekarnika. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni C i pieczemy w nim rybę około pół godziny.
Pstrąg z papryką i cebulką
Należy wycisnąć sok z cytryny i nakropić nim pstrąga Obsypujemy rybę przyprawą do ryb i dokładnie ją wcieramy Następnie sypiemy na rybkę zioła prowansalskie i znów dokładnie nacieramy rybę Przyprawioną rybę układamy na kawałkach folii aluminiowej kładziemy obok cebulę pokrojoną w piórka oraz paski p
Pstrąg z papryką i cebulką
Po tym czasie wyjmujemy rybę z lodówki i układamy na blaszce od piekarnika Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni C i pieczemy w nim rybę około pół godziny