Sposób przygotowania:
Pstrąg z papryką i cebulką
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy przy użyciu ręcznika papierowego. Cebulę obieramy z łupiny i kroimy ją w średniej grubości piórka. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Kroimy ją w średniej grubości paski. Należy wycisnąć sok z cytryny i nakropić nim pstrąga. Obsypujemy rybę przyprawą do ryb i dokładnie ją wcieramy. Następnie sypiemy na rybkę zioła prowansalskie i znów dokładnie nacieramy rybę.Przyprawioną rybę układamy na kawałkach folii aluminiowej, kładziemy obok cebulę pokrojoną w piórka oraz paski papryki. Zawijamy każdą z osobna. Zawiniętą rybę wkładamy na 4 godziny do lodówki żeby się przegryzła. Po tym czasie wyjmujemy rybę z lodówki i układamy na blaszce od piekarnika. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni C i pieczemy w nim rybę około pół godziny.