Sposób przygotowania:
Pstrąg z piekarnika z pietruszką i czosnkiem
Umyć ryby pod bieżącą wodą. Poczekać aż ociekną. Posiekać umytą pietruszkę. Pokroić w plasterki obrany czosnek. Ułożyć ryby w naczyniu żaroodpornym i obłożyć czosnkiem oraz pietruszką - nałożyć również do środka ryb. Do każdej z ryb do środka wlać także po 3-4 krople kremu balsamico.
Posolić ryby i posypać z wierzchu ostrą papryką. Podlać winem i każdą z ryb polać oliwą. Odstawić w chłodne miejsce na 15 minut a potem wstawić do nagrzanego do ok 150-160 stopni piekarnika i piec ok 35 minut.
Podawać na gorąco. Smacznego.
Posolić ryby i posypać z wierzchu ostrą papryką. Podlać winem i każdą z ryb polać oliwą. Odstawić w chłodne miejsce na 15 minut a potem wstawić do nagrzanego do ok 150-160 stopni piekarnika i piec ok 35 minut.
Podawać na gorąco. Smacznego.