Pstrąg z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wypatroszone pstrągi opłukać, natrzeć solą, pieprzem i obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron na złocisto. Przełożyć na półmisek.

Pstrąg z migdałami

Składniki:

Pstrąg z migdałami

 

  • 4 pstrągi
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki masła
  • 100 g płatków migdałowych
  • Cytryna
  • Pokrojona natka pietruszki
  • Sól pieprz

Sposób przygotowania:

Pstrąg z migdałami
Wypatroszone pstrągi opłukać, natrzeć solą, pieprzem i obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron na złocisto. Przełożyć na półmisek. Na patelnię wrzucić płatki migdałowe, uprażyć, dodać masło, sok z cytryny, natkę pietruszki. Polać sosem rybę na półmisku. Półmisek przybrać plasterkami cytryny.

Tagi:

pstrąg