Sposób przygotowania:
Pstrąg z migdałami
Pstrągi oczyścić, wypatroszyć. Wycisnąć sok z cytryny, skórkę zetrzeć na drobnej tarce. Natrzeć pstrągi solą, skropić w środku sokiem cytrynowym, posypać przyprawą do ryb. Włożyć do środka po łyżeczce masła i gałązce pietruszki. Posmarować olejem
Na każdym arkuszu ułożyć rybę, posypać wiórkami masła i szczelnie owinąć. Ułożyć na brytfannie, wlać na jej dno pół szklanki wody. Piec około 30 minut. Wyjąć pstrągi z folii, ułożyć na talerzach. Polać masłem podsmażonym z płatkami migdałowymi.
Na każdym arkuszu ułożyć rybę, posypać wiórkami masła i szczelnie owinąć. Ułożyć na brytfannie, wlać na jej dno pół szklanki wody. Piec około 30 minut. Wyjąć pstrągi z folii, ułożyć na talerzach. Polać masłem podsmażonym z płatkami migdałowymi.