krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Pstrąg z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Pstrąg z migdałami

Składniki:

Pstrąg z migdałami

 

  • 4 pstrągi,
  • 1 cytryna pęczek natki pietruszki
  • 5 łyżek masła
  • 3 łyżki oleju
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z migdałami
Pstrągi oczyścić, wypatroszyć. Wycisnąć sok z cytryny, skórkę zetrzeć na drobnej tarce. Natrzeć pstrągi solą, skropić w środku sokiem cytrynowym, posypać przyprawą do ryb. Włożyć do środka po łyżeczce masła i gałązce pietruszki. Posmarować olejem
Na każdym arkuszu ułożyć rybę, posypać wiórkami masła i szczelnie owinąć. Ułożyć na brytfannie, wlać na jej dno pół szklanki wody. Piec około 30 minut. Wyjąć pstrągi z folii, ułożyć na talerzach. Polać masłem podsmażonym z płatkami migdałowymi.