Sposób przygotowania:
Pstrągi w płatkach migdałowychETAP 1
Ryby dokładnie oczyszczamy, przepłukujemy i osuszamy. Tak przygotowane oprószamy świeżo mieloną solą morską oraz świeżo mielonym pieprzem. Gotowe przedkładamy do naczynia żaroodpornego w którym będą pieczone. Czosnek obieramy, natkę pietruszki drobno siekamy.
ETAP 2
Miękkie masło łączymy z większą częścią pietruszką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Tak przygotowane dzielimy na dwie części.
ETAP 3
Pietruszkowe masło wkładamy w środek ryb.
ETAP 4
Wierzch ryb posypujemy pozostałą częścią pietruszki oraz płatkami migdałowymi.
ETAP 5
Naczynie żaroodporne przykrywamy folią spożywczą. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut. Po tym czasie folie zdejmujemy, a ryby pieczemy kolejne 15-20 minut (długość pieczenia zależy od wielkości ryb).
niezły kąsek
Magdalena88