Etna

Etna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Pstrąg z migdałami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pstrąg z migdałami to danie wykwintne a jednocześnie łatwe w przygotowaniu

Pstrąg z migdałami.

Składniki:

Pstrąg z migdałami.

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z migdałami.
Pstrągi umyć zalać mlekiem i pozostawić w nim 5- 6 godzin. Po wymoczeniu osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, obtoczyć w mące i smażyć na oliwie (lub oleju) z obu stron na złoty kolor. Migdały sparzyć, obrać ze skórek, drobno posiekać i przesmażyć krótko na maśle. Pstrąga ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posypać posiekanymi migdałami, skropić lekko oliwą i wstawić do piekarnika na 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika, ułożyć na półmisku i obłożyć plasterkami cytryny. Podawać z frytkami lub ziemniakami z wody oraz sezonową surówką.

Tagi:

pstrąg