goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pstrąg ziołowy w migdałach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Tak przygotowanego pstrąga można także grillować.

Pstrąg ziołowy w migdałach

Składniki:

Pstrąg ziołowy w migdałach

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg ziołowy w migdałach
Rybę sprawiamy, oczyszczamy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę, oprószamy przyprawami/ziołami. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, odsmażamy rybę na maśle z obu stron. Rybę pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Wierzch posypujemy migdałami, od czasu do czasu polewamy stopionym masłem.

Tagi:

zioła pstrąg