agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

pstrag z rusztu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczna rybka czyli pstrąg prosto z rusztu.

pstrag z rusztu

Składniki:

pstrag z rusztu

 

  • 4 średnie pstrągi
  • 2 łyżki oleju
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, bazylia

Sposób przygotowania:

pstrag z rusztu
Ryby sprawić, delikatnie opłukać, osuszyć, posolić, skropić sokiem z cytryny, oprószyć dość syto bazylią i pieprzem. Kolejno wysmarować rybę olejem z każdej strony. Ułożyć na gorącym ruszcie. Piec około 10 minut z każdej strony ( skrapiając co jakiś czas wodą lub smarując olejem), często przy tym przekładać rybę. Podawać z ziemniakami i ostrą sałatką jarzynowa.

Tagi:

pstrąg