pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pstrąg z rzepą marynowany w sherry

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Można również upiec na grillu.

Pstrąg z rzepą marynowany w sherry

Składniki:

Pstrąg z rzepą marynowany w sherry

 

  • 4 pstrąg patroszony,
  • 1 rzepa,
  • 300 ml sos sojowy Tao Tao,
  • 100 ml sherry,
  • kolendra świeża,
  • sól ziołowa

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z rzepą marynowany w sherry
Pstrągi płuczemy i suszymy. Rzepę ścieramy na grubych oczkach tarki. Posiekaną kolendrę dodaję do wymieszanego sosu sojowego z sherry i w środku smaruję nią pstrągi. Do pstrąga wkładam jeszcze po łyżce rzepy. Tak przygotowane pstrągi zanurzam w reszcie marynaty i odstawiam do lodówki na całą noc. Następnego dnia tak przygotowaną rybę smażę na patelni grillowej.

Tagi:

sosy pstrąg