lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Pstrąg z selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Myślę że czas przygotowania tej potrawy wynosi ok. 30 minut.

Pstrąg z selerem

Składniki:

Pstrąg z selerem

 

  • 4 łyżeczki majonezu
  • 2 małe jabłka
  • 50 gram orzechów włoskich
  • 50 gram rodzynek
  • 400 gram wędzonego pstrąga
  • 400 gram selera

Sposób przygotowania:

Pstrąg z selerem
Na samym początku seler obieramy i zcieramy na tartce o grubych oczkach. Następnie zalewamy małą ilością gorącej wody i odstawiamy na ok.8 minut. Potem rybę dzielimy na kawałki a jabłka kroimy w kosteczkę.Kolejno wszystko mieszamy i dodajemy rodzynki oraz orzechy razem to wszystko mieszamy.I na koniec polewamy majonezem.