Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Pszczolki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

polecam pyszne maffins dla naszych maluchow

Pszczolki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pszczolki

 

  • Ciasto biszkoptowe:
  • 4 bialka
  • 4 lyzki zimnej wody
  • 200g cukru
  • 1 op cukru waniliowego
  • 4 zoltka80 g maki kartoflanej
  • 80 g maki pszennej
  • 1 lyzeczka pr do pieczenia
  • Do dekoracji:
  • 100 g masy marcepanowej
  • 200 g polewy czekoladowej
  • platki migdalowe
  • kakao lub zmielona kawa

Sposób przygotowania:

Pszczolki
Bialka z woda ubic mikserem na sztywno,stopniowo dodawac cukier z cukrem wyniliowym,wlac zoltka.Na koncu dodac make z proszkiem do pieczenia.Ciasto wlozyc do natluszczonych foremek,piec 25 minut w 190°C,po upieczeniu posmarowac  polewa czekoladowa.Z masy marcepanowej uformowac tulowia pszczolek,obtoczyc w kakao,naciac ostrym nozem,polozyc na babeczkach,dolepic glowki i skrzydelka z platkow migdalowych,ozdobic.
Pszczolki
Pszczolki
Pszczolki
Pszczolki