Sposób przygotowania:
Ptasie z malinami
Białka ubijamy, dodając do nich cukier oraz stopniowo po 1 żółtku. mąke mieszamy z proszkiem do pieczenia, a nastepnie dodajemy do ubitych jajek i mieszamy za pomocą łyżki. Mase wlewamy do posmarowanej margaryną brytfanki i pieczemy przez pół godziny w temp 170 stopni.
Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance wrzątku - gotową śmietankę wylewamy na upieczony biszkopt i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie układamy na cieśćie świeże maliny, całość zalewamy galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody
Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance wrzątku - gotową śmietankę wylewamy na upieczony biszkopt i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie układamy na cieśćie świeże maliny, całość zalewamy galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody