Sposób przygotowania:
Ptyś
CIASTO: Do garnka włożyć wodę i margarynę. Zagotować to ze sobą. Gdy będzie już gotowe, dodać mąki i cały czas mieszać. Gdy ciasto będzie gotowe, dać do ostudzenia. Gdy będzie zimne dodać jajka i ucierać mikserem. Dodać także proszek do pieczenia i dalej wyrabiać. Brytfannę wysmarować margaryną. Ładować ciasto do szprycy i wyrabiać na blachę ptysie. Piec ok. 25 minut w temp. 190 st. KREM: Odlać 1,5 litra mleka, zagotować w reszcie rozpuścić obie mąki, cukier wanilinowy, jajko, żółtko i cukier. Gdy mleko będzie się gotowało wlać do niego mleko wymieszane ze składnikami. Mieszać aż się zagotuje. Odstawić do zimna. Gdy będzie zimne wymieszać z margaryną. Na jedno ciasto położyć trochę kremu (może być łyżką lub szprycą) i przykryć drugim ciastkiem. Gotowe posypać cukrem pudrem.