Sposób przygotowania:
Ptysie z bitą śmietaną i truskawkamiETAP 1:
W garnku zagotowujemy wodę z margaryną. Do wrzątku wsypujemy mąkę, mieszamy i przez chwilę gotujemy. Masę studzimy. Następnie miksując masę dodajemy jajka.
ETAP 2:
Masę nakładamy do szprycy lub rękawa cukierniczego i wyciskamy "ptysie" na natłuszczoną i posypaną mąką blachę. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200-180 stopni. Studzimy.
ETAP 3:
Śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru waniliowego, cukru pudru i zagęstnika.
ETAP 4:
Truskawki kroimy na małe kawałki i łączymy je z bitą śmietana (mieszamy)
ETAP 5:
Ptysie przekrawamy i śmietaną z truskawkami wypełniamy środek, składamy. Można wierzch posypać cukrem pudrem.
Blendi