Sposób przygotowania:
Ptysie z nadzieniem toffi
W małym garnuszku zagotować mleko z masłem i szczyptą soli. Do wrzącego mleka wsypać mąkę i szybko ucierać, starając się rozbijać grudki. Zaparzoną mąkę podgrzewać na wolnym ogniu, energicznie mieszając przez 3 minuty, aż otrzymamy gładką masę. Lśniącą masę przestudzić i dodawać do niej po jednym jajku, ciągle mieszając.
Smarujemy blachę masłem i układamy na niej łyżką kulki w odstępach około 3 cm. Wkładamy do rozgrzanego wcześniej piekarnika. Nie otwierać w tracie pieczenia i piec około 20 minut w tem. 200 C. Przygotować budyń według przepisu na opakowaniu, a także galaretkę. Po przestygnięciu połączyć budyń z galaretką i zmiksować mikserem na gładką masę. Gotowe ciastka ptysiowe przekroić na pół i wypełnić nadzieniem. Posypać cukrem pudrem. Ptysie z nadzieniem z toffi, świetnie smakują z kawą.
Smarujemy blachę masłem i układamy na niej łyżką kulki w odstępach około 3 cm. Wkładamy do rozgrzanego wcześniej piekarnika. Nie otwierać w tracie pieczenia i piec około 20 minut w tem. 200 C. Przygotować budyń według przepisu na opakowaniu, a także galaretkę. Po przestygnięciu połączyć budyń z galaretką i zmiksować mikserem na gładką masę. Gotowe ciastka ptysiowe przekroić na pół i wypełnić nadzieniem. Posypać cukrem pudrem. Ptysie z nadzieniem z toffi, świetnie smakują z kawą.
Anula
junette
czarna-mamba
Evi