jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ptysie z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

rewelacyjne ptysie z rabarbarem w sezonie letnim dla dzieci i dorosłych

Ptysie z rabarbarem

Składniki:

Ptysie z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Ptysie z rabarbarem
Zagotować 1/2 szklanki wody z tłuszczem, wsypywać stopniowo mąke zmieszaną z mąką ziemniaczaną. Mieszać, aż ciasto będzie odchodzić od ścianek garnka. Do zimnej masy dodać jajka i proszek do pieczenia. wycisnąć na blachę, wyłożoną pergaminem kulki z ciasta.

Piec 25 minut w piekarniku w temp. 225stop. C. Wyjąć ptysie, obciąć czubek. Dusić rabarbar ze słodzikiem, ostudzić, zmieszać z twarożkiem. Napełnić ptysie masą.