Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pudliszkowa z kurczakiem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Esencjonalna Pudliszkowa pomidorowa z kurczakiem i mozzarellą- idealna na poniedziałek...

Pudliszkowa z kurczakiem i mozzarellą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pudliszkowa z kurczakiem i mozzarellą

 

 

Sposób przygotowania:

Pudliszkowa z kurczakiem i mozzarellą
Rosół zagotowujemy. Dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat. Zagotowujemy, a następnie dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i cukrem. Pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy w cienkie paski o długości około 2 cm. Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju z suszonych pomidorów. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. Mozzarellę odsączamy z zalewy, kroimy w cienki paseczki. Gorącą zupę nalewamy na talerze. Posypujemy paseczkami z piersi z kurczaka i mozzarelli. Możemy ją chwilę podgrzać w piekarniku, ale nie jest to konieczne. Przed podaniem przybieramy listkami świeżej bazylii.
Pudliszkowa z kurczakiem i mozzarellą
Pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy w cienkie paski o długości około 2 cm. Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju z suszonych pomidorów. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i słodką papryką.
Pudliszkowa z kurczakiem i mozzarellą
Rosół zagotowujemy. Dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat. Zagotowujemy, a następnie dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i cukrem.