Sposób przygotowania:
Pudliszkowa z mięsem na orientalnie
Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, osuszyć. Marchew i pietruszkę pokroić w pół plasterki cienkie a seler w małą kostkę. Umytego i osuszonego pora pokroić w plasterki, chyba,że jest "gruby" to w pół plasterki. W garnku rozgrzać olej sezamowy i wrzucić pokrojone warzywa. Delikatnie podsmażyć. Po około 4-5 minutach dorzucić mięso mielonego i dokładnie wymieszać. Jeśli mięso będzie się "łapać" garnka wlać łyżkę sosu sojowego i zamieszać. Smażyć do momentu, aż mięso przestanie być różowe. Wlać wodę przykryć garnek i zagotować. Zdjąć pokrywkę i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodać odcedzony groszek i kukurydzę. W 2 chochlach wywaru z zupy rozprowadzić dokładnie koncentrat i wlać mieszankę do zupy. Zagotować. Zdjąć z ognia. Skosztować, jeśli będzie za mało słone dodać sól. W osobnym garnku zagotować makaron według przepisu na opakowaniu. Na suchej i czystej patelni podprażyć sezam. Do miseczki lub talerza nałożyć porcję makaronu, wlać gorącą zupę. Z wierzchu posypać szczyptą cynamonu i uprażonym sezamem. Smacznego!